Asian-Inspired Patio Showcases Copper Accent Wall

Inspired by his client's passion for Japanese calligraphy, designer Randy Thueme layered this private patio in Pacific Heights, Calif. with serene, Asian-style elements. The star of the show is a unique 3D copper-colored accent wall that flows easily with the small garden. 

Keep in mind: Price and stock could change after publish date, and we may make money from these links.
June 16, 2016

Photo By: RTD Inc.

Photo By: RTD Inc.

Photo By: RTD Inc.

Photo By: RTD Inc.

Photo By: RTD Inc.

Photo By: Barbara Boissevain Photography

Photo By: Barbara Boissevain Photography

Private, Asian-Style Patio

Stepping through sleek glass doors leads visitors onto the private patio. Here, wicker chairs and a blue and gray striped floor define the seating area, while a 3D accent wall becomes a striking focal point. 

Minimalistic Seating Area

With high concrete walls to separate the lot from its neighbors, this spacious patio is both peaceful and private. Three wicker chairs suit the minimalistic design and provide seats for lounging. 





Side Garden

Morning light gleams across this woven copper accent wall, accentuating the piece's warm undertones. For a natural balance, a garden of green birch trees and fresh succulents is integrated into the design. 

Walls With Wood Panels

An overhead view captures the true height of this private patio. Along the concrete wall, large wooden panels add texture and contrast to the space. 

Natural Reflection

With natural light reflecting against the back wall, this secluded backyard is flooded with warmth and color. Thus the space is kept bright from morning to night. 

Evening Ambience

Landscape lights illuminate the stunning copper accent wall, creating a calming backdrop for lounging in the evening. Wicker chairs with plush cushions emphasize the space's serene nature. 

Integrated Accent Wall

By weaving around young birch trees in the backyard, this 3D accent wall seamlessly blends into the patio's garden. Below, a row of succulents distinguishes this space from the seating area and adds organic color to the stark landscape. 

Shop This Look