Eco-Friendly Playhouse Takes Fun to New Heights

With more than just fun times in mind, this kids' playhouse by ZeroEnergy Design incorporated environmentally friendly features to go along with the climbing wall, giant chalkboard and second-story loft. Built-in cubby storage helps keep fun accessories organized and within easy reach.

Kids' Wood Playhouse With Colorful Climbing Wall

Responsible green features make the playhouse good for the family and the environment. The structure is clad inside and out with rough-sawn spruce boards, which are naturally weather resistant. Rainwater is captured through integral roof gutters to be deposited in a catchment barrel. The attached succulent and herb garden can then be watered using the rain-barrel spigot. An outdoor chaise for one or two provides a spot to relax and is movable to follow the sun. A reclaimed sail has been repurposed to provide shade for the large south-facing window in the summer. When opened, windows on both sides capture passing breezes and allow for passive cooling. One gable end of the playhouse includes a colorful climbing wall.

Spruce Wood Kids' Playhouse With Chalkboard Wall and Second-Story Loft

This playhouse provides a true retreat for kids with rough-sawn spruce wood making it a weather-resistant space all their own. A large entrance provides easy access while a sliding corner door reveals a kid-sized door as an easy extra exit. A wooden ladder leads to the second-story loft above a fun chalkboard wall. 

Kids' Spruce Wood Playhouse With Loft, Chalkboard Wall and Cubby Storage

This playhouse structure is clad inside and out with rough-sawn spruce boards, which are naturally weather resistant, making it good for the family and the environment. Storage cubbies offer easy-access spaces for toys and games, while a chalkboard wall encourages drawing and writing. A blue racer rocker, made of recycled milk bottles, offers fun yet durable seating. A ladder leads to the second-floor loft area where twin skylights provide daylighting and the ability to follow the evening stars with the telescope.

Kids' Two-Story Playhouse With Spruce Walls, Fun Blue Rocker and Chalkboard Wall

Rough-sawn spruce wood keeps this playhouse weather proof. Skylights allow for natural lighting and stargazing from the second-story loft. A blue racer rocker, made of recycled milk bottles, is a fun, durable and unique furniture addition. A chalkboard wall provides space for creativity while cubby storage allows for easy and organized storage.

Children's Outdoor Spruce Playhouse With Chalkboard Wall

Responsible green features make the playhouse good for the family and the environment. The structure is clad inside and out with rough-sawn spruce boards, which are naturally weather resistant. A blue racer rocker, made of recycled milk bottles, offers fun yet durable seating. In the corner, a kid-height sliding side door guarantees an easy second exit at all times. A ladder leads to the second-floor loft area over a large chalkboard providing tons of creative space. 

Shop This Look