Before-and-After Galley Kitchen Remodels

Is your galley-style kitchen desperate for a makeover? Get inspired by these dramatic before-and-after renovations.

Photo By: Anjie Cho

Photo By: Anjie Cho

Photo By: Anjie Cho

Photo By: Anjie Cho

Photo By: Anjie Cho

Photo By: Jennifer Allison

Photo By: Jaime Solano Photography; Design By: Jennifer Allison

Photo By: Jeannine Williams Design

Photo By: SBM Photography, New York; Design By: Jeannine Williams Design

Photo By: Gayler Construction

Photo By: Gayler Construction

5 Galley Kitchen Makeovers

Previously dark, dated and cramped, these five galley-style kitchens are now bright, modern and functional. Browse the before-and-after photos, and learn how the designers overhauled these spaces.

From: Anjie Cho

Before: Cramped Quarters

This Brooklyn kitchen was so small it could only fit one. The owner wanted to be able to entertain in her kitchen and talk to guests while cooking. She also wanted more space for counters, kitchenware and – believe it or not – food.

After: Entertaining Kitchen

Designer Anjie Cho removed the wall between kitchen and living room and added a peninsula with overhang for seating. The move gave more space to the galley, allowing the kitchen to be wrapped around the seating area for added room next to the table. 

From: Anjie Cho

Before: Colorless Cooking Space

The kitchen in this Lexington home ”was so dark, even though it was all white,” recalls Anjie Cho. “It was bleak, outdated and just sad looking.”

After: Warm and Open

Walls between the kitchen and hallway and the kitchen and dining room were removed, the range was moved and an island was added for family meals. “This family of four was thrilled to have their kitchen open out to the dining area with a large peninsula,” Cho reports. 

From: Anjie Cho

Before: Stuck in the '60s

A 1960-era home featured a dark, claustrophobic kitchen. The sight lines to the family room were severely limited by the kitchen’s upper cabinets.

After: Bright and Contemporary

Designer Jennifer Allison shortened the height of the upper cabinets to improve sight lines, extended the peninsula and infused the kitchen with much lighter colors. Thermador appliances, Silestone counters, Houzer sink and Delta Touch-free faucet added to the modern flair.

Before: Inefficient Layout

The original kitchen was long and narrow, with a short L that wasn’t utilized. The kitchen suffered from minimal lighting, poor ventilation and inadequate storage.

After: Added Square Footage

Commandeering four square feet of floor space from an adjacent room created a larger, more squarely-shaped space. Jeannine Williams Design installed new ductwork to improve ventilation and rewired the space to increase lighting and services. Doubled storage space includes a new island.

Before: Lacking Personality

The kitchen suffered from virtually every shortcoming imaginable, from cramped quarters to tight counter space, odd configuration and lack of light. The most important quality missing, though, was personality.

After: A Whole New Layout

Useless walls enclosing tight spaces were removed to provide welcome openness. Gayler Construction added custom millwork to lend sparkle and distinctiveness. The result is a cohesive, light, airy and far more functional space.