Flipping the Block: Red Team's Finished Condo

See how sisters Shauna and Anicka, Flipping the Block 's Red Team, transformed a run-down condo into a sophisticated, modern getaway. Take a photo tour with before-and-after shots of every room.

Photo By: Gilles Mingasson/Getty Images

Photo By: David McNew/Getty Images

Photo By: Stephanie Diani / Getty Images

Photo By: David McNew/Getty Images

Photo By: Stephanie Diani / Getty Images

Photo By: David McNew/Getty Images

Photo By: Stephanie Diani / Getty Images

Photo By: David McNew/Getty Images

Photo By: Stephanie Diani / Getty Images

Photo By: David McNew/Getty Images

Photo By: Photographer: Stephanie Diani, Stephanie Diani / Getty Images

Photo By: David McNew/Getty Images

Photo By: Stephanie Diani / Getty Images

Photo By: David McNew/Getty Images

Photo By: Stephanie Diani / Getty Images

Photo By: David McNew/Getty Images

Photo By: Stephanie Diani / Getty Images

Photo By: David McNew/Getty Images

Photo By: Stephanie Diani / Getty Images

Photo By: David McNew/Getty Images

Photo By: Stephanie Diani / Getty Images

Photo By: David McNew/Getty Images

Photo By: Stephanie Diani / Getty Images

Photo By: David McNew/Getty Images

Photo By: Stephanie Diani / Getty Images

Photo By: David McNew/Getty Images

Photo By: Stephanie Diani / Getty Images

Photo By: David McNew/Getty Images

Photo By: Photographer: Stephanie Diani, Stephanie Diani / Getty Images

Photo By: David McNew/Getty Images

Photo By: Photographer: Stephanie Diani, Stephanie Diani / Getty Images

Photo By: David McNew/Getty Images

Photo By: Photographer: Stephanie Diani, Stephanie Diani / Getty Images

The Big Reveal

Sisters Shauna and Anicka step inside the finished condo with host Josh Temple.

Living Room, Before

The living room is the first room buyers or guests see upon entering The Block's front unit. Prior to the renovation, it was dark, dreary and dated.

Living Room, After

Shauna and Anicka used a neutral, soft gray color palette throughout the condo, adding orange accent pieces for easily-changeable bursts of color.

Living Room, Before

Dated and damaged vertical blinds covered the living room windows prior to the renovation.

Living Room, After

A black-and-white chevron rug grounds the living room seating area, which includes two comfy armchairs and a cream-colored, tufted sofa. Orange draperies create privacy and add color without blocking sunlight.

Living Room, Before

The staircase, which was original to the condo, needed an updated railing to meet current building codes.

Living Room, After

Adding a wood and wrought iron railing allows the condo's buyer to adapt the decor to both traditional or modern tastes. The sisters kept the original, pebble-tile stair risers for added character.

Downstairs Hallway, Before

A hallway leading to the condo's half bath separates the living space from the kitchen and dining space.

Downstairs Hallway, After

A storage sideboard fills the wall between the kitchen and dining space, offering space for media storage, shoes and more. An original painting by Shauna creates a high-end, art gallery feel.

Downstairs Bathroom, Before

The condo's half bathroom was unusable prior to the renovation.

Downstairs Bathroom, After

A space-saving pedestal sink and streamlined toilet make this small area seem more open and airy. Reclaimed wood artwork and gray walls coordinate with the color scheme used throughout the condo.

Kitchen, Before

Before the renovation, a U-shaped layout made the condo's kitchen seem tiny. Layout aside, damaged cabinets, dated appliances and dirty surfaces rendered the space practically unusable.

Kitchen, After

Moving the kitchen cabinets to one side of the space opens up the kitchen and creates space for a freestanding dish storage and work table unit.

Kitchen, Before

Prior to the renovation, the kitchen's laminate countertops and basic fixtures needed an upgrade.

Kitchen, After

Solid-surface countertops, an undermount, stainless steel double sink and a gooseneck faucet offer considerable upgrades to the kitchen space. A glass pendant adds additional work light and a decorative accent.

Kitchen, Before

The kitchen overlooks the condo's private patio.

Kitchen, After

New hardwood floors stretch to the sliding glass door that opens onto the unit's patio space, making it easy to flow from inside to outside.

Patio, Before

Harsh concrete and a crumbling fence didn't create an inviting outdoor space prior to the renovation.

Patio, After

Sisters Shauna and Anicka opted for a mix of artificial turf and teak parquet tiles on their patio for a lush, low-maintenance outdoor experience.

Patio, Before

A run-down fence with missing slats made this street-facing space less private.

Patio, After

A new, reclaimed wood fence adds character and additional privacy to the Red Team's patio. Planter boxes hold herbs, trees and flowers for low-maintenance greenery.

Landing, Before

The upstairs of the condo houses two bedrooms and a full bathroom.

Landing, After

New hardwood floors and a medium gray paint color create an updated blank canvas for the new buyer.

Guest Bedroom, Before

Before the renovation, dingy drywall and vertical blinds didn't welcome guests.

Guest Bedroom, After

A bold orange accent wall balances light gray walls and bright white bedding. New hardwood flooring and a modern ceiling fan complete the look.

Guest Bedroom, Before

Prior to the renovation, the guest bedroom wall nook was wasted space.

Guest Bedroom, After

Shelves installed beneath the final layer of drywall putty creates a dramatic and functional built-in shelving unit.

Master Bathroom, Before

The run-down master bathroom is located between the master bedroom and guest bedroom.

Mater Bathroom, After

Contemporary finishes and a dark, neutral color palette create a high-end look in the remodeled bathroom. A line of metallic tile, complete with a shower niche, offers a glamorous accent.

Master Bedroom, Before

The final reveal? The master bedroom, which needed major cosmetic help prior to the renovation.

Master Bedroom, After

A very neutral wall hue is balanced by a bright, large-scale pattern on the orange-and-white duvet. New hardwood floors and updated drywall give the room a finished look.

Master Bedroom, Before

Prior to the renovation, the closet took up a large section of the wall, making the small space look smaller.

Master Bedroom, After

The sisters swapped the original door for a smaller model, creating a walk-in closet and creating more wall space for furniture.