Flipping the Block: Tour John and Whitneys Finished Condo

See how Flipping the Block 's Black Team, married couple John and Whitney, transformed a run-down condo into a colorful midcentury modern-inspired showpiece.

Photo By: Stephanie Diani / Getty Images

Photo By: Matt Harbicht/Getty Images

Photo By: Stephanie Diani / Getty Images

Photo By: Matt Harbicht/Getty Images

Photo By: Stephanie Diani / Getty Images

Photo By: Matt Harbicht/Getty Images

Photo By: Stephanie Diani / Getty Images

Photo By: Matt Harbicht/Getty Images

Photo By: Stephanie Diani / Getty Images

Photo By: Matt Harbicht/Getty Images

Photo By: Stephanie Diani / Getty Images

Photo By: Matt Harbicht/Getty Images

Photo By: Stephanie Diani / Getty Images

Photo By: Matt Harbicht/Getty Images

Photo By: Stephanie Diani / Getty Images

Photo By: Matt Harbicht/Getty Images

Photo By: Stephanie Diani / Getty Images

Photo By: Matt Harbicht/Getty Images

Photo By: Photographer: Stephanie Diani, Stephanie Diani / Getty Images

Photo By: David McNew/Getty Images

Photo By: Stephanie Diani / Getty Images

Photo By: David McNew/Getty Images

Photo By: Stephanie Diani / Getty Images

Photo By: Stephanie Diani / Getty Images

Photo By: Matt Harbicht/Getty Images

Photo By: Stephanie Diani / Getty Images

Photo By: Matt Harbicht/Getty Images

Photo By: Stephanie Diani / Getty Images

Photo By: Matt Harbicht/Getty Images

Photo By: Stephanie Diani / Getty Images

Photo By: Stephanie Diani / Getty Images

Photo By: Matt Harbicht/Getty Images

Photo By: Photographer: Stephanie Diani, Stephanie Diani / Getty Images

Photo By: Matt Harbicht/Getty Images

Photo By: Photographer: Stephanie Diani, Stephanie Diani / Getty Images

Photo By: Matt Harbicht/Getty Images

Photo By: Photographer: Stephanie Diani, Stephanie Diani / Getty Images

Photo By: Matt Harbicht/Getty Images

Photo By: Photographer: Stephanie Diani, Stephanie Diani / Getty Images

The Black Team

Black Team John and Whitney pose in their finished guest bedroom, which will be featured in the October issue of HGTV Magazine. Read on to see before-and-after photos of their renovation.

Living Room, Before

The front room of the condo on the back corner of The Block overlooks the new pool. The pre-renovation design? Basically nonexistent.

Living Room, After

Light gray walls greet buyers as they walk into this cheerful living room fully of bright, midcentury modern-inspired accents.

Living Room, Before

Before the renovation, the living room was a blank canvas in need of an upgrade.

Living Room, After

A modern-lined sofa that seats a crowd lines the wall. It's topped with graphic purple and fuchsia accents. Recessed lighting adds a subtle glow around the room.

Living Room, Before

The living room flows directly into the kitchen, with a powder room nestled between the two spaces.

Living Room, After

Turquoise accents in the stairwell and original paintings by David Bromstad in the kitchen create a cohesive color story between the two spaces.

Living Room, After

Prior to the renovation, the space under the stairs was wasted space, and the existing railing didn't met current building codes.

Living Room, After

A custom-built bookshelf houses small groups of accessories, while a closed area on the bottom fits shoes, umbrellas and other sources of clutter right by the door.

Living Room, Before

The area between the kitchen and living room was wasted space prior to the renovation.

Living Room, After

John and Whitney nestled a cozy bar-style table at the end of the first floor hallway, visually connecting the living and kitchen spaces.

Kitchen, Before

A U-shaped design made the pre-renovation kitchen seem pint-sized, while the dirt and debris was anything but appetizing.

Kitchen, After

Now this is a kitchen that cooks! Bright white cabinets with stainless steel pulls, stainless steel appliances and quartz countertops create a clean, contemporary look.

Downstairs Hallway, Before

Nestled between the kitchen and living room, the pre-renovation hallway featured a full wall between the kitchen and half bath.

Downstairs Hallway, After

John and Whitney removed half of the hallway wall, creating an island that connects the two spaces and offers ample kitchen workspace.

Kitchen, Before

Before the renovation, damaged drywall and dirty tile surrounded the sink.

Kitchen, After

An undermounted sink allows the sparkling quartz countertops to shine. An updated window lets the buyer enjoy backyard views.

Half Bathroom, Before

Before the renovation, the half bathroom needed substantial cosmetic upgrades. It doesn't even have drywall!

Half Bathroom, After

A soft gray color scheme and turquoise accents make this space cheery and functional.

Patio, Before

A crumbling concrete slab was the extent of this condo's outdoor space prior to the renovation.

Patio, After

John and Whitney built a raised deck to create varying levels in their private yard. A crowd-sized picnic table and a grill make this space party-ready.

Patio, Before

Prior to the renovation, nothing encouraged the residents to linger outdoors.

Patio, After

The Black Team added sod, chairs and a firepit on the far end of their patio, creating the perfect after-dinner hangout spot.

Patio, After

A handmade bar with extra seating rounds out the party atmosphere on this colorful patio.

Upstairs Landing, Before

Prior to the renovation, this condo's upstairs landing was just a thoroughfare to the adjacent bedrooms.

Upstairs Landing, After

John and Whitney moved their washer and dryer upstairs in the unit, opting for ventless stackable models to save space and their remodeling budget. Wrapping the laundry area in trim creates a finished look.

Guest Bedroom, Before

Would a guest feel at home here? Not before the renovation, when the room was dingy and dated.

Guest Bedroom, After

Painting a bold turquoise hue inside the closet turns an eyesore into a focal point. Built-in shelving makes the space more than just decorative.

Guest Room, Before

Drywall, flooring, lighting — it all needed a boost prior to the renovation.

Guest Room, After

Sleek pendant lighting and gray walls provide a neutral backdrop for the fun dose of color atop the room's daybed.

Guest Bedroom, After

To make this space multi-functional, John and Whitney added a built-in desk to the corner of the room.

Full Bathroom, Before

Let's all say it together: No. Just, no. This bathroom was too grimy and run-down for everyday use.

Full Bathroom, After

John and Whitney added square valuable square footage to the bathroom by bumping out the wall. This small structural change made them the only competitors to add double vanities.

Full Bathroom, Before

The grimy, dirty sink had to go.

Full Bathroom, After

A full-length mirror leans against the wall where the vanity originally lived. In the shower, white subway tiles and a custom black-and-white mosaic create a clean, modern look.

Master Bedroom, Before

Far from luxurious, the master bedroom was filled with debris and dirt on move-in day.

Master Bedroom, After

Sunny and bright, John and Whitney chose a crisp, white wall hue to allow the blue and yellow accents to stand out.

Master Bedroom, Before

A window air conditioner obstructed the room's source of natural light before the renovation.

Master Bedroom, After

An updated window and white wooden blinds create privacy, seamlessly. Whitney created a fun herringbone design in varying shades of turquoise to dress up the wall for a tiny price.