Flipping the Block: Tour Curtis and Amanda's Finished Condo

See how Flipping the Block 's Silver Team, couple Curtis and Amanda, transformed a run-down condo into a cottage-style beach getaway.

Photo By: Stephanie Diani / Getty Images

Photo By: Stephanie Diani / Getty Images

Photo By: Matt Harbicht/Getty Images

Photo By: Stephanie Diani / Getty Images

Photo By: Matt Harbicht/Getty Images

Photo By: Stephanie Diani / Getty Images

Photo By: Matt Harbicht/Getty Images

Photo By: Stephanie Diani / Getty Images

Photo By: Matt Harbicht/Getty Images

Photo By: Stephanie Diani / Getty Images

Photo By: Matt Harbicht/Getty Images

Photo By: Stephanie Diani / Getty Images

Photo By: Matt Harbicht/Getty Images

Photo By: Stephanie Diani / Getty Images

Photo By: Matt Harbicht/Getty Images

Photo By: Stephanie Diani / Getty Images

Photo By: Matt Harbicht/Getty Images

Photo By: Stephanie Diani / Getty Images

Photo By: Matt Harbicht/Getty Images

Photo By: Stephanie Diani / Getty Images

Photo By: Matt Harbicht/Getty Images

Photo By: Photographer: Stephanie Diani, Stephanie Diani / Getty Images

Photo By: Matt Harbicht/Getty Images

Photo By: Stephanie Diani / Getty Images

Photo By: Matt Harbicht/Getty Images

Photo By: Photographer: Stephanie Diani, Stephanie Diani / Getty Images

Photo By: Matt Harbicht/Getty Images

Photo By: Stephanie Diani / Getty Images

Photo By: Matt Harbicht/Getty Images

Photo By: Stephanie Diani / Getty Images

Photo By: Matt Harbicht/Getty Images

Photo By: Stephanie Diani / Getty Images

Photo By: Matt Harbicht/Getty Images

Photo By: Photographer: Stephanie Diani, Stephanie Diani / Getty Images

Photo By: Matt Harbicht/Getty Images

Photo By: Photographer: Stephanie Diani, Stephanie Diani / Getty Images

Photo By: Matt Harbicht/Getty Images

Photo By: Photographer: Stephanie Diani, Stephanie Diani / Getty Images

A Total Transformation

Curtis and Amanda transformed a run-down condo into a beachy, rustic haven in just 6 weeks. See the before-and-after photos now.

The Silver Team

Curtis and Amanda pose with judge Scott McGillivray and host Josh Temple in their renovated kitchen.

Living Room, Before

Prior to the renovation, the front room of the condo featured damaged drywall, dirt and not much else.

Living Room, After

What a transformation! Curtis and Amanda removed the drywall from the living room ceiling, then refinished the wood and cut off exposed nails to create a finished, open look.

Living Room, Before

Prior to the renovation, the living room ceiling contained no overhead lighting.

Living Room, After

An oversized chandelier is the centerpiece of the living room, illuminating the cozy cream-colored sofa and gray armchairs. A wooden header in the doorway between the living room and kitchen visually links the two spaces.

Living Room, Before

The original stair railing needed to be replaced to meet current building codes.

Living Room, After

A wooden staircase with painted spindles allows guests to tweak the decor to match traditional or rustic style.

Living Room, Before

Before the renovation, the area underneath the stairs was a missed storage opportunity.

Living Room, After

Using reclaimed fence wood, Curtis built a custom shelving unit to utilize the space underneath the stairs. An oversized clock creates a focal point on the adjacent wall.

Living Room, Before

Beyond the living room are the to-be-remodeled half bathroom and kitchen.

Living Room, After

One soft blue wall hue and a rustic, beachy design aesthetic unites the living room and kitchen spaces.

Kitchen, Before

Dirty and demolished, the Silver Team gutted the kitchen for a fresh start.

Kitchen, After

The Silver Team poured most of their budget into this traditional space with rustic touches. They added floor-to-ceiling ivory-hued cabinets, new appliances and a tin-tile backsplash.

Kitchen, Before

Before, the kitchen area was closed off from the living area with a full wall.

Kitchen, After

Removing part of the wall to create a built-in island opens up the space and adds additional seating.

Kitchen, Before

The kitchen overlooks the private patio space.

Kitchen, After

The new island provides a seating spot with a view of the patio, and the layout makes it easy to move from living room to kitchen to outdoors.

Downstairs Hallway, Before

Before the renovation, a large water heater took up most of the space in this downstairs hallway.

Downstairs Hallway, After

Replacing the traditional water heater with a space-saving tankless model mounted outside opened up additional space for dish storage.

Half Bathroom, Before

With damaged drywall and dirty fixtures, this bathroom needed some love and attention.

Half Bathroom, After

A cheery Caribbean blue paint shade and a turquoise glass tile border adds personality to this small bathroom. Reclaimed wood accessories, made by the Silver Team, tie this space with the rest of the house.

Upstairs Landing, Before

Heading upstairs, the landing connects the condo's full bath with the unit's two bedrooms.

Upstairs Landing, After

Outfitted with a soft gray paint color and fresh hardwood floors, this landing is a neutral transition point into all three upstairs spaces.

Master Bathroom, Before

Grimy and dated, the master bathroom was long overdue for an upgrade.

Master Bathroom, After

Curtis and Amanda kept the layout but upgraded the look in the new master bathroom. A granite-topped vanity and ornate mirror balance the rustic, reclaimed wood storage unit and pebble tile shower detail.

Guest Bedroom, Before

With popcorn ceilings and dated flooring, this room needed some serious cosmetic fixes.

Guest Bedroom, After

The Silver Team created a multi-use space that's part office, part bedroom and all rustic glamour. Wallpaper inside the closet provides a fun pop of pattern.

Guest Bedroom, Before

This small space needed a smart layout that maximized square footage.

Guest Bedroom, After

A daybed is the perfect solution to this small space, allowing it to function both as an office space and a guest room.

Guest Bedroom, Before

Prior to the renovation, the nook in the guest bedroom was wasted space.

Guest Bedroom, After

Curtis and Amanda used reclaimed fence wood to create a rustic, built-in desk that spans the entire length of the nook. A mirrored chest and upholstered chair add a touch of luxury.

Master Bedroom, Before

Dirty and dingy, this room needed lots of TLC on move-in day.

Master Bedroom, After

Amanda and Curtis upped this room's luxury factor by adding trim and a traditional blue color scheme.

Master Bedroom, Before

Prior to the renovation, the master bedroom had a basic, no-frills look.

Master Bedroom, After

Amanda and Curtis added white wainscoting and crown molding to give the room added character.

Master Bedroom, Before

Vertical blinds blocked the sun, but didn't add drama or style to the room.

Master Bedroom, After

Layered draperies(including blackout panels and sheers) provide a dramatic backdrop to the upholstered bed with nailhead trim.