Unbelievable Living Room Renos From Drew and Jonathan Scott

This season on Brother Vs. Brother, Drew and Jonathan are tackling homes in their hometown of Las Vegas. First up: Their living room renos go head to head. See the stunning transformations. 

Related To:

Photo By: John Michael Cooper/Altf

Photo By: John Michael Cooper/Altf

Photo By: Larry Hanna/AP Images

Photo By: Larry Hanna/AP Images

Photo By: John Michael Cooper/Altf

Photo By: Andrew Parker/Radiant Inc.

Photo By: Larry Hanna/AP Images

Photo By: Larry Hanna/AP Images

Photo By: Andrew Parker/Radiant Inc.

Photo By: Andrew Parker/Radiant Inc.

Photo By: John Michael Cooper / altf.com

Photo By: Larry Hanna/AP Images

Photo By: Larry Hanna/AP Images

Photo By: Larry Hanna/AP Images

Photo By: Andrew Parker/Radiant Inc.

Photo By: Andrew Parker/Radiant Inc.

Photo By: John Michael Cooper/Altf

Photo By: Larry Hanna/AP IMAGES

Photo By: Larry Hanna/AP Images

Photo By: Larry Hanna/AP IMAGES

Photo By: Larry Hanna/AP Images

Photo By: Andrew Parker/Radiant Inc.

Photo By: Andrew Parker/Radiant Inc.

Photo By: Andrew Parker/Radiant Inc.

Photo By: Larry Hanna/AP IMAGES

Photo By: Larry Hanna/AP Images

Photo By: Larry Hanna/AP Images

Photo By: Larry Hanna/AP IMAGES

Photo By: Larry Hanna/AP Images

Photo By: Larry Hanna/AP Images

Photo By: John Michael Cooper/Altf

Photo By: John Michael Cooper/Altf

Welcome to Season 4

To kick off season 4 of Brother Vs. Brother, Jonathan and Drew called in pal and HGTV and DIY Network host Rob Van Winkle (aka Vanilla Ice.) Brother JD returns as ringmaster and digital behind-the-scenes host. Each brother will put in $500,000 of his own money to renovate a property in their Las Vegas hometown. The brother with the biggest profit price takes the win! 

Drew's Renovation Plan

This season, Drew will tackle a 2-story Mediterranean home we're calling Heavenly View, which he purchased for $352,000. It's not exactly move-in ready, though — he plans to spend $147,000 on the home's renovation. Let's get to work! 

Drew's Entryway: Before

Before renovations, this neutral space didn't flow into the rest of the home. 

Drew's Entryway: After

A trim-clad feature wall outfitted in buyer-friendly dark gray creates an entryway focal point. 

It's All in the Details

Pandering to the judges is allowed, right? Drew added circa-1990s photos of Vanilla Ice on the entryway's console table. Nice flat top, Rob! 

Drew's Entryway: After

An armillary-style detail surrounds the foyer's oversized crystal chandelier. 

Drew's Living Room: Before

Before the renovation, two different floor heights disrupted flow between the living and dining spaces.

Drew's Living Room: After

Leveling the floor and adding dark-stained hardwood floors throughout the space creates a seamless living and dining space. 

Drew's Living Room: After

A floor-to-ceiling stone fireplace is the focal point of this contemporary living room.

Drew's Living Room: After

Neutral walls and furniture allow textural elements to take center stage, like the velvet sofa and cowhide rug. Plum accents unite the living and dining spaces. 

Drew's Living Room: After

A large tufted coffee table doubles as an ottman, making this space both cozy and chic. 

Drew's Dining Room: Before

Before the renovation, a partial wall broke up the space between the living and dining areas. 

Drew's Dining Room: After

The dining room and living room are now one large space, with the sofa visually dividing the two areas. A long chandelier helps define the dining space. 

Drew's Dining Room: After

Brushed metal accents and neutral dishes add texture and fun to the modern gray table. 

Drew's Dining Room: After

Chairs upholstered in purple velvet and tufted with crystal buttons add vibrancy to this neutral space. 

Strike a Pose

Drew takes a final tour of his finished space. (A sweater that matches the decor: Accidental or intentional?)  

Jonathan's Renovation Plan

For season 4 of Brother Vs. Brother, Jonathan chose the Forest Crest property, which he purchased for $318,000. The one-story, ranch-style home features 4 bedrooms, 3 bathrooms and 3400 square feet. With a renovation budget of $150,000, this home is about to get a serious upgrade. Let the transformation begin! 

Jonathan's Living Room: Before

Before the renovation, the living room was full of vintage Vegas decor — think mirrors, animal print and lots of glitz. 

Jonathan's Living Room: After

The vintage Vegas space has gone midcentury modern, complete with bright white walls and bright furniture and accessories. Light-hued hardwood floors flow from wall to wall. 

Jonathan's Living Room: Before

Before the renovation, the large space was covered in mirrors.   

Jonathan's Living Room: After

Jonathan replaced the mirrors with built-in bookcases and a cozy living room perfect for a family. 

Jonathan's Living Room: After

Twin tufted sofas in light gray provide seating for a crowd. 

Jonathan's Living Room: After

A midcentury-inspired console holds the TV while providing storage for unsightly cords and tech. 

Balancing Act

In addition to being a black belt in karate and a trained illusionist, Jonathan has pretty impressive balance, amiright? 

Jonathan's Dining Room: Before

Before the renovation, this by-the-door nook served as additional seating. 

Jonathan's Dining Room: After

A trio of pendant lights and a modern dining table create a bright, family-friendly dining nook. 

Jonathan's Entryway: After

A bright blue accent wall by the door breaks up the otherwise-white walls. 

Jonathan's Fireplace: Before

A mirrored fireplace and leopard-print chairs made this dining area a total throwback. 

Jonathan's Fireplace: After

Jonathan transformed the fireplace nook into a relaxing destination with a set of sleek armchairs. 

Jonathan's Fireplace: After

The neutral white brick fireplace is accented with a bright, modern painting. 

What's the Verdict, Vanilla?

JD and Rob tour the house before Rob's final decision: Which brother will win big this week? 

Congratulations, Drew!

And the first week's winner is...Drew! Rob loved his sophisticated, neutral living room. Better luck next week, Jonathan!