Before and After at HGTV Urban Oasis 2018

See the dramatic transformation of HGTV Urban Oasis 2018, a Dutch Colonial Revival in Cincinnati, Ohio.

Photo By: Ryan Kurtz

Photo By: Tomas Espinoza

Photo By: Ryan Kurtz

Photo By: Tomas Espinoza

Photo By: Ryan Kurtz

Photo By: Sarah Dorio

Photo By: Ryan Kurtz

Photo By: Robert Peterson, Rustic White Photography

Photo By: Ryan Kurtz

Photo By: Robert Peterson, Rustic White Photography

Photo By: Ryan Kurtz

Photo By: Robert Peterson, Rustic White Photography

Photo By: Ryan Kurtz

Photo By: Robert Peterson, Rustic White Photography

Photo By: Ryan Kurtz

Photo By: Robert Peterson, Rustic White Photography

Photo By: Ryan Kurtz

Photo By: Robert Peterson, Rustic White Photography

Photo By: Ryan Kurtz

Photo By: Robert Peterson, Rustic White Photography

Photo By: Ryan Kurtz

Photo By: Robert Peterson, Rustic White Photography

Photo By: Ryan Kurtz

Photo By: Robert Peterson, Rustic White Photography

Photo By: Ryan Kurtz

Photo By: Robert Peterson, Rustic White Photography

Photo By: Ryan Kurtz

Photo By: Robert Peterson, Rustic White Photography

Photo By: Ryan Kurtz

Photo By: Sarah Dorio

Photo By: Ryan Kurtz

Photo By: Sarah Dorio

Photo By: Ryan Kurtz

Photo By: Sarah Dorio

Photo By: Ryan Kurtz

Photo By: Sarah Dorio

Photo By: Ryan Kurtz

Photo By: Tomas Espinoza

Photo By: Ryan Kurtz

Photo By: Tomas Espinoza

Photo By: Ryan Kurtz

Photo By: Tomas Espinoza

Photo By: Ryan Kurtz

Photo By: Robert Peterson, Rustic White Photography

Photo By: Ryan Kurtz

Photo By: Robert Peterson, Rustic White Photography

Photo By: Ryan Kurtz

Photo By: Robert Peterson, Rustic White Photography

Photo By: Ryan Kurtz

Photo By: Robert Peterson, Rustic White Photography

Before: Front Yard

After: Front Yard

This street view of the home shows the new retaining wall and steps made from Indiana Limestone that lead up to the welcoming front entry of the home.

Before: Front Porch

After: Front Porch

The walkway that leads from the side driveway to the front steps of the home features tumbled pavers that add a touch of rustic charm to the front yard.

Before: Front Porch

After: Front Porch

The handwoven black wicker outdoor sectional sofa that was made to withstand weather and sun damage makes it easy for guests to gather and visit while enjoying a beverage or snack.

Before: Entry

After: Entry

The updated entry offers a preview of the major transformation of this classic urban home that uses bold color and an efficient modern layout with good flow to create a beautiful city retreat packed with personality.

Before: Parlor

After: Parlor

A globe chandelier, low-slung navy leather sofas for seating and an inviting fireplace create the charming and elegant parlor in this updated 2,056 square foot urban home.

Before: Parlor

After: Parlor

This view from the entry into the parlor shows the home's original pocket doors that allow the parlor to be closed off, to make the space feel like a private sanctuary away from the rest of the home's more open and communal main living areas.

Before: Powder Room

After: Powder Room

Located across from the parlor sits the home's updated powder room with a bright and cheerful yellow color scheme that makes the happy space unforgettable.

Before: Powder Room

After: Powder Room

The powder room's custom vanity with a glossy sunshine yellow has a mirror with yellow frame above. The powder room walls are covered in a distinctive Dalmatian-style pattern done in white and sunshine yellow (instead of black and white) that coordinates with the custom vanity.

Before: Hallway

After: Hallway

This view outside the powder room shows the entry's easy connection with the home’s two-level great room that includes the kitchen, open dining room and living room with lots of natural light.

Before: Kitchen

After: Kitchen

Natural light floods this open-concept kitchen from the window above the sink. Opaque glass in the window conceals the stairway on the other side of the wall while still allowing natural light into the space.

Before: Kitchen

After: Kitchen

From large dinner parties to more intimate gatherings, the open-concept floor plan in the kitchen and dining areas makes this an inviting home for entertaining groups of all sizes.

Before: Dining Room

After: Dining Room

The round shape of the dining room table encourages easy conversation and good traffic flow from the dining room to surrounding spaces in this main living area of the home.

Before: Living Room

After: Living Room

Part of a new addition to the back of the home that includes the master bedroom and master bath above, the lounge-worthy living room is located just two steps down from the kitchen and open dining room. This nice-sized space with tons of windows offers an ideal spot for entertaining and relaxing while enjoying outdoor views.

Before: Stairway

After: Stairway

A small door underneath the stairwell leads to a surprisingly large pantry with space for dry goods and entertaining essentials like glasses, cups, stemware and dishes.

Before: Master Bedroom

After: Master Bedroom

Bold teal walls anchor this restful retreat and wrap the master bedroom in a calming, cool tone. Walls of windows flood the space with natural light while custom yellow and blue Roman shades add texture and privacy to the space.

Before: Master Bedroom

After: Master Bedroom

Sleek, natural wood floors in a gray wash feel cool and calm against the master bedroom’s teal walls and crisp, white accents.

Before: Master Bedroom Closet

After: Master Bedroom Closet

White French doors open to reveal a walk-in closet in a sunny, welcoming yellow.

Before: Master Bedroom Closet

After: Master Bedroom Closet

The key to the bright and airy feeling in this custom walk-in closet is the large window that floods the space in natural light. A soft, teal rug echoes the colors found throughout the space and also helps keep the space quiet and inviting.

Before: Master Bathroom

After: Master Bathroom

The whitewashed wood floors are actually porcelain tiles that can handle daily use and won’t warp or discolor from water while still retaining the look of wood.

Before: Master Bathroom

After: Master Bathroom

The French blue double vanity provides plenty of space for storage and ample room for getting ready while a sleek toilet is tucked into its own alcove.

Before: Guest Bedroom

After: Guest Bedroom

This view from the hallway into the guest bedroom shows the impressive view that greets guests lucky enough to be staying in this comfortable and contemporary space.

Before: Backyard

After: Backyard

The large outdoor deck and pergola anchor the backyard space and dramatically expands the year-round living space of this home.

Before: Deck Lounge Area

After: Deck Lounge Area

Building a wall on one side of the outdoor dining area gives the deck the feeling of a finished room complete with goose neck lamps that complement the red dining chairs. The opposite side of the deck includes a row of planters to create a subtle wall of plants dividing the space from the rest of the yard.

Before: Backyard

After: Backyard

The backyard pergola of HGTV Urban Oasis 2018 provides a true escape from urban living and a moment to relax in nature.

Before: Garage

After: Garage

With both garage doors open the converted garage is the perfect indoor, outdoor living area to relax in after an outdoor dinner at the adjacent dining area.