Suburban Style on a Budget: The Property Brothers Work Some Reno Magic

The Dhamrhats' bought a fixer upper in Rye Brook, N.Y., that needed a touch of redesign magic to make it a home for a growing family. See how Drew and Jonathan transformed this simple house into a stylish yet functional abode.

Similar Topics:

Photo By: Stephanie Diani / Cineflix

Photo By: Stephanie Diani / Cineflix

Photo By: Stephanie Diani / Cineflix

Photo By: Stephanie Diani / Cineflix

Photo By: Stephanie Diani / Cineflix

Photo By: Stephanie Diani / Cineflix

Photo By: Stephanie Diani / Cineflix

Photo By: Stephanie Diani / Cineflix

Photo By: Stephanie Diani / Cineflix

Photo By: Stephanie Diani / Cineflix

Photo By: Stephanie Diani / Cineflix

Photo By: Stephanie Diani / Cineflix

Photo By: Stephanie Diani / Cineflix

Photo By: Stephanie Diani / Cineflix

Photo By: Stephanie Diani / Cineflix

Photo By: Stephanie Diani / Cineflix

Photo By: Stephanie Diani / Cineflix

Photo By: Stephanie Diani / Cineflix

Photo By: Stephanie Diani / Cineflix

Photo By: Stephanie Diani / Cineflix

Photo By: Stephanie Diani / Cineflix

Photo By: Stephanie Diani / Cineflix

Photo By: Stephanie Diani / Cineflix

Photo By: Stephanie Diani / Cineflix

Photo By: Stephanie Diani / Cineflix

Photo By: Stephanie Diani / Cineflix

Photo By: Stephanie Diani / Cineflix

Brothers on the Case

A dream home on a budget? Jonathan and Drew are on the case again in Rye Brook, N.Y., to transform a dated suburban home. 

Ready for an Upgrade

Beeban Natt and Sukhvir Dhamrhat's moved from a cramped condo to a house in the suburbs, hoping for some space to raise a family. While their new home is much more spacious than the last, the interior was closed off and in need of major upgrades. (Cue the Property Brothers!) 

Entryway: Before

Before the Scott brothers took over, the entryway was cramped, bland, and anything but inviting.

Entryway: After

After knocking down walls and opening up the interior, the entryway is spacious and welcoming. The rich hardwood floor runs all the way from the front of the house to the back, creating a cohesive feel.

Dining Room: Before

Just off the entryway, the Dhamrhats' dining room wasn’t much of a sight to see. The walls, carpet and dated chandelier made the room feel bland and dreary.  

Dining Room, After

After the renovation, the room is a sleek and sophisticated place to dine. Various wall features add visual interest to the room, while the clean, subtle furniture and accessories keep the space sharp.

Reflective and Radiant

This three-part mirror feature is not only a sophisticated decoration, but it also makes the room appear even larger.

Modern Elegance

Forget the old, dated chandelier that used to hang in the dining room. These two clean-lined light fixtures add yet another touch of elegance to the space.

Dining Room: Before

Before, the beautiful large window was nearly lost in the washed-out room.

Dining Room, After

Now, the couple can enjoy the lovely view while sitting at their elegant, dark-wood dining table.

Details? Nailed It!

The sleek, dark-wood dining table is surrounded by equally elegant seating. To add just the right touch of detailing, the chairs’ simple design is accented with nailhead trim. 

Get the Picture

While keeping the design sleek and clean, the Scott brothers threw a piece of whimsical modern art into the mix, and framed it with twin wall sconces.

Living Room: Before

This living room may have boasted a built-in fireplace, but linoleum floors? This space desperately needed to be saved.

Living Room: After

After replacing the floors with hardwood and swapping the dated fireplace for a sleek tiled feature wall, this bright living room is ready for a growing, modern family.

Double Feature (Wall)

While the old fireplace was quaint, the Scott brothers opted to swap it for something a bit more current. The alternative: A feature wall equipped with a gas fireplace and flatscreen tv.

Hear, Hear

(What's that sound? It's the sound of the brothers completely owning another renovation.) 

Secondary Seating

Why only have one sitting area when you could have two? The Scott brothers added these cozy armchairs behind the couch, great for extra entertaining space or a place to catch up on some reading.

A Hint of Sparkle

This delicate chrome chandelier adds the perfect amount of pizazz to spice up the secondary seating area.

Bright and Open

Before, a wall separated the living room and kitchen, leaving each space feeling cramped and closed off. But by knocking down the partion between spaces, the rooms are now airy and inviting.

Boldly Blue

The Scott brothers made the room feel even brighter by sticking with a light, neutral gray palette. To keep the color scheme from becoming dull, Drew and Jonathan scattered silver and jewel-toned blue accessories throughout the room.

Lights, Camera, Action

Drew is clearly a man of many talents — when he’s not remodeling homes or charming the camera, he’s filming B-roll for his own show (at least attempting to).

Kitchen: Before

The Dhamrhat's old kitchen was cramped, dated, and ill-equipped for entertaining friends and family.

Kitchen: After

After the Scott brothers worked their magic, the kitchen was transformed into a spacious, stylish place to cook up a family meal or entertain guests.

Secret Storage

The Dhamrhat's extra-tall island isn’t just for additional counter space. The kitchen feature also houses a microwave, storage, and an extra seating area.  

Picture Perfect

Drew makes sure even the fruit bowl is perfectly positioned before the homeowners arrive. Once a designer, always a designer!

Kitchen: Before

With dated features and cramped counter space, this room used to be the definition of a dysfunctional kitchen.

Kitchen: After

The renovated kitchen boasts ample prep space, soft-close cabinets for storage, and an island that doubles as a seating area.  

Breakfast Club

This extra-tall island serves as the perfect breakfast bar area, complete with stylish upholstered stools. The nailhead trim on the stools match the details on the dining room chairs, subtly tying the home’s eating areas together.

Beautifully Balanced

To keep the kitchen feeling bright and open, the Scott brothers balanced the dark floor and industrial appliances with crisp white countertops and cabinets. To add some extra aesthetic appeal, they included a funky chevron-patterned backsplash.

What’s Cookin’?

The bright and functional renovated kitchen is fully equipped with brand new stainless steel appliances, including this floating hood over the stove.

Cooking Show-Down

Drew and Johnathon challenge the happy homeowners to a cook-off in their brand new kitchen: the Scott brothers may be expert decorators, but who is the master of one-handed egg cracking?

Two Places at Once

Jonathan smiles for the camera, while standing in front of the seamlessly integrated kitchen and living room.

Happy Couple, Happy Twins

Homeowners Sukhvir Dhamrhat and Beeban Natt couldn’t be more pleased with their gorgeous reno. Nicely done, Jonathan and Drew!