Season 1, Episode 7

Designer/contractor Chip Wade solves a noise nightmare in a great room renovation

Homeowners Bill and Jennifer Langley's solid concrete house has one big living/dining room downstairs that is the only space for entertaining family, friends and kids. But when everyone's gathered, it's crowded and the noise level is a nightmare. Designer/contractor Chip Wade wants to relocate the kids when they entertain, give Jennifer a home office to replace the small nook she's using upstairs, and spruce up the backyard. Chip restructures this house by building a home office/den from an existing patio structure, creates custom built-in seating to open up the flow, and cuts through the concrete wall for access to the new outside BBQ area.
See Tune-In Times

Previous Episode

Chip Wade faces some major hurdles trying to turn an old bedroom into a serene master suite

Next Episode

Chip Wade creates the ultimate entertainment backyard for a family of 5


NEW: Live TV

Don’t miss your favorite shows. Live stream HGTV now.

Follow Us Everywhere

Join the party! Don't miss HGTV in your favorite social media feeds.

Luxury Home Giveaways

HGTV Smart Home

A sophisticated Southern home in Raleigh, N.C.

HGTV Urban Oasis

A 1,300-square-foot bungalow in the heart of Asheville, NC

HGTV Dream Home

A waterfront escape in Merritt Island, Florida