The Timeless Amethyst

A family of four, that loves to entertain, desired a modern, yet warm kitchen that featured two work zones, good storage options for point-of-use-essentials, and other state-of-the-art features.

The Timeless Amethyst

Working from an architectural plan for a yet-to-be constructed new home, the designer relocated the planned entrance and walk-in-pantry to cater to the clients’ wish-list.

The Timeless Amethyst

The central double-sided island topped with striated, chunky back-beveled marble brings the wow factor to the space.

The Timeless Amethyst

The wood floor insert and the wood-clad back wall create a focal “C” with the wood-dropped ceiling, which provides an area for up-lighting.

The Timeless Amethyst

The muted aubergine background offsets the warmth of the walnut cabinetry and offers a striking contrast to the lava stone floor and white accents.

The Timeless Amethyst

The kitchen features separate clean-up and preparation areas. The tall units are placed along the back wall, between the newly located partially recessed pocket doors that lead to the pantry and mud room.

Advertisement will not be printed