The Timeless Amethyst

A family of four, that loves to entertain, desired a modern, yet warm kitchen that featured two work zones, good storage options for point-of-use-essentials, and other state-of-the-art features.

The Timeless Amethyst

Working from an architectural plan for a yet-to-be constructed new home, the designer relocated the planned entrance and walk-in-pantry to cater to the clients’ wish-list.

The Timeless Amethyst

The central double-sided island topped with striated, chunky back-beveled marble brings the wow factor to the space.

The Timeless Amethyst

The wood floor insert and the wood-clad back wall create a focal “C” with the wood-dropped ceiling, which provides an area for up-lighting.

The Timeless Amethyst

The muted aubergine background offsets the warmth of the walnut cabinetry and offers a striking contrast to the lava stone floor and white accents.

The Timeless Amethyst

The kitchen features separate clean-up and preparation areas. The tall units are placed along the back wall, between the newly located partially recessed pocket doors that lead to the pantry and mud room.